Yrkesutbildning

Att skapa något med sina egna händer är något av det mest tillfredsställande man kan göra. I yrkestränings programmet ”Baking For Freedom” strävar vi efter att ge underprivilegierade och utnyttjade människor möjligheten att lära sig ett nytt yrke, ett yrke som skapar en möjlighet att börja om på nytt. Yrkesträning i bageri näringen tillsammans med engelska, hygien, privat och företagsekonomi, rådgivning och lärjungaskola skapar en grund för en ny start i livet.

Genom det här programmet får kvinnor som har varit fast i människohandel/prostitution lära sig att dom har ett värde. Genom yrkesträningen och de tillhörande utbildnings komponenterna återskapas en känsla och vetskap om att man är värdefull, älskad och accepterad som man är.

Yrkesträningsprogrammet är ett sätt att skapa förtroende, bygga upp relationer och generera en inkomstkälla för dessa kvinnor medan de utvecklar sina nya färdigheter.

Som elev i programmet lär man sig följande:

Yrkesutbildning

Bageriet kommer att bedrivas som ett professionellt företag med målet att skapa och sälja högkvalitativa bakverk. För att kunna erbjuda en utbilning med hög standard kommer träningen vara integrerad i ett väl fungerande bageri. Detta kommer att bidra till proffessionalism och lägga en god grund för en lysande karriär inom bageri näringen eller vid öppnandet av ett eget företag.

Engelska språkstudier

För att skapa fler möjligheter för eleverna att förvärva högkvalitativa jobb eller att driva professionella företag är kunskaper i engelska viktigt. Som en del av programmet kommer deltagare att lära sig Engelska av lärare med Engelska som sitt modersmål.

Ekonomi

Denna utbildning ger deltagarna en förståelse för hur man hanterar privatekonomi och företagsekonomi. Deltagarna kommer att lära sig om ekonomi, grundläggande data kunskaper och bokföringsprogram. I huvudsak allt nödvändigt för att driva ett företag.

Hälsa

Elever inskrivna i programmet kommer att få privilegiet av gratis vård och årliga hälsokontroller. De kommer också att genomgå personlig och professionell hygienutbildning för att hantera ingridienser och matproduktion i ett professionellt kök.

Rådgivning

Det finns alltid mycket bagage att bära på om man har utsatts för människohandel eller på annat sätt har blivigt utnyttjad. För att hjälpa deltagare att läka-återhämta sig från tidigare trauman och missbruk kommer programmet att erbjuda rådgivning genom en mentor och genom grupp terapi. Vi skapar en säker miljö för deltagarna att läka fysiskt, emotionellt och andligt.

Alla deltagare måste gå igenom och slutföra alla ovanstående komponenter för att få sina examensbevis. Efter aslutad utbildning är det möjligt att ansöka om vårt mikrofinansprogram för att ta emot medel för att starta ett eget företag. Diplomet kommer också att ge elever trovärdighet när man ansöker om ett jobb.

All förtjänst av försäljningen går till att täcka kostnader för utbildningen samt till mikrofinans fonden.

Vill du vara med att stödja projektet och förändra framtiden för människor i nöd?

För att stödja Baking for Freedom klicka här

Besök Baking For Freedom