Framtidsplaner

For Freedom Swedens måtto/mission är att:

“verka för att bryta förtryck, ge människor en möjlighet att möta Kristus och leva i frihet”

Målet är att bekämpa människohandel, hjälpa offer och förebygga att människor hamnar i en situation där man riskerar att säljas eller utnyttjas. Vi vill också vara med att utbilda och sprida kunskap angående detta ämne samt utveckla hållbara program som kan dupliceras till andra länder eller världsdelar för att vara verktyg i kampen mot trafficking.

Det finns fler slavar idag än någon annan gång i mänsklighetens historia. Visste du att nästan 21 miljoner människor från olika delar av världen är offer för slavhandel, 99% av dem lyckas aldrig fly eller bli fritagna. Medelåldern för dessa offer ligger på 12 år.

Det är ett gigantiskt problem och vi har valt att jobba på ett sätt som angriper problemet från alla kanter. Det huvudsakliga arbetet bedrivs i Thailand, vilket har blivit ett nav för en världsomfattande människohandel. Det handlar inte längre om enbart Thailändska medborgare eller medborgare från andra Asiatiska grannländer. En stor del kommer också från olika delar av Östeuropa och Afrika. Offren säljs i Thailand eller slussas vidare till andra länder.

FFS samarbetar med lokala organisationer och myndigheter när det gäller att förebygga och stoppa människohandel. Vi hjälper offer och även potentiellt blivande offer genom våra yrkesprogram där man får en stabil grund att stå på vilken möjliggör en nystart i livet. Baking For Freedom är redan igång och där utbildas man inom bagerinäringen. Förutom yrkesträning får man Engelska, hygien, ekonomi och bibelundervisning. För de kvinnor som befinner sig i någon sorts fara pga att man rymt eller blivit fritagen erbjuder vi också “safe house” där man kan bo under utbildningen, möjligheter till terapi och sjukvård finns i  mån av behov.

Under år 2018 kommer starten att ske för en frisörutbildning under namnet Grace Salon vilket blir en ytterligare utbildningsgren. Ett kafe’ är också planerat under år 2018 vilket skall bli en bas för evangelism till män som befinner sig i eller i närheten av de områden där sex handeln pågår. Ett möte med Jesus är nödvändigt för en varaktig och hållbar förändring. Förnyade män betyder minskad efterfrågan på sexuella tjänster och fler själar i himmelriket!

Det är spännande tider som ligger framför, tider av hårt arbete. Utmaningarna känns ofta överväldigande och omöjliga men vi vet att för Jesus är inget omöjligt! I Honom har vi den kraft och den vishet vi behöver. Tillsammans med er  vänner och understödjare har vi möjlighet att förändra liv! Var med och stöd arbetet genom bön, genom att bidra ekonomiskt eller något så enkelt som att dela/gilla våran hemsida och facebooksida till vänner och bekanta.

Tack för ditt stöd, Gud välsigne dig!

Mattias Björkqvist

Ordförande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s